07 Temmuz, 2006

Sibel Can'ın koca götü ve Sulhi "Bey"

Kafam yine çok karışık.
Kızgınım, üzgünüm, kin doluyum ve bu duygularım çok şiddetlendiklerinde, kalbim ve boğazım arasında hareket eden ve dışarı çıkmaya çalışan bir kitle haline geliyorlar. İşte böyle zamanlarda çok sinirli oluyorum, insanları görmek bile midemi bulandırıyor ve evet itiraf ediyorum birilerinin - herhangi biri değil ama - ağzını burnunu dağıtıp rahatlamak istiyorum.
Beni bu kadar rahatsız eden şey ise malesef bir bireyi olduğum bu toplum.
İnsanların bu kadar duyarsız, bencil, hoşgörüsüz, aşağılık ve kötü olabilmeleri ve yaptıkları her kötülüğe de güzelce kılıf uydurmaları beni çok çok rahatsız ediyor.
Burası saçmalıkların yaşandığı ve herkesin bir şekilde buna alışkın olduğu, birileri çıkıp saçmalıklara itiraz ettiğinde ise alaşağı edildiği bir ülke. Burada daha çok insan sel sularına kapılıp ölür, saatlerce karanlıkta kalır, denizde boğulur, Ali Dibolar tüm ihaleleri almaya devam eder, din-eğitim-düşünme-düşündüğünü söyleme özgürlükleri kısıtlanır...
Ama ama bizim tek derdimiz Sibel Can'ın kocaman götü ve Sulhi "Bey"dir. Başka da hiçbir şeyin önemi yoktur...

Evet bunlar beni çok sinirlendiren olaylar, ama beni bu denli rahatsız eden aşağıda anlatacağım bu toplumdan utanç duymama sebep olan olaydır:
Olay, 30-35 yaşlarında Türkiye'de gayet iyi bilinen, uluslararası, sözde modern ve kurumsal bir firmada orta düzey bir yönetici olan kadının başına geliyor. Daha önce evlenip, ayrılmış bu kadının tek isteği anne olmaktı. Sevgilisinden hamile kaldı, adam çocuğu istemedi ve kadını terketti. Ama kadın bu çocuğu herşeyden çok isteğini için doğurmaya karar verdi. İşte asıl olaylar bundan sonra başladı. Hamile ve bekar kadın hemen dikkat çekmeye başladı işyerinde, fısır fısır konuşmalar, dedikodular... Ve en sonunda birkaç KADIN "üst" düzey yönetici, şirket imajına zarar verdiği için 4 aylık "bekar" hamile kadını işten çıkarmaya karar verdiler. Tabi bunu performans düşüklüğü kılıfıyla sunmayı da ihmal etmediler.

İşte bu "üst" düzey yöneticilerin ağzını burnunu dağıtıp, ulan siz ne bişim insansınız/kadınsınız, Allah belanızı versin diye haykırmak istiyorum...Bir de herşeyi bırakıp başka bir ülkeye gitmek ve başka bir toplumun bireyi olmak istiyorum...

4 Yorum:

Blogger hayal dedi ki...

Ama bu hep boyleydi bu ulkede.. Hic duzelmedi (ben hic de duzelecegini zannetmiyorum :(( )

Temmuz 07, 2006 10:55 ÖS  
Blogger totipoti dedi ki...

haklısın hayal, bunu ben de biliyorum ama bazen kendimi kandırıyorum farkında olmadan, tam da inanmaya başlarken herşeyin normal olduğuna işte böyle bir olay tokat gibi yapışıp yüzüme kendime getiriyor beni...

Temmuz 10, 2006 8:31 ÖÖ  
Blogger bething* dedi ki...

inanmiyorum ya, destek olacaklarina kostek oluyorlar resmen!..cok katiliyorum soylediklerine..ozellikle "herşeyi bırakıp başka bir ülkeye gitmek ve başka bir toplumun bireyi olmak istiyorum" cumlene..

Temmuz 10, 2006 4:49 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

insanlık kalmadı bizim ülkemizde
((ne de olsa çağdaşız!!!!)

Ekim 01, 2008 4:15 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa